Huisartspraktijk Grooff -
RSS

Recente posts

nieuwe co assistent Thymme O Herne
Zomervakantie
5 mei geen spreekuur
Tips voor pijnlijke darmen
Het 'slechte' LDL cholesterol is boven de 60jaar zo slecht nog niet, zegt BMJ

Categorie├źn

brein
iedereen
medewerkers
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

nieuwe co assistent Thymme O Herne

Wij ondersteunen de opleiding van artsen door co assistente stage te laten lopen in de praktijk. Wij blijven de eindverantwoordelijke. U kunt altijd weigeren dat de co assistente aanwezig is bij  het consult dan wel dat hij of zij u als eerste spreekt. Wilt u dit aangeven aan de assistente? Thymme O Herne is net begonnen als co assistent in de praktijk. Hij blijft tot 8 september.

Zomervakantie

Deze zomer is de praktijk gesloten van maandag 14 augustus tot en met vrijdag 25 augustus. De praktijk is dan wel van 8 tot 1 uur 's middags telefonisch bereikbaar op dit nummer door een doktersassistente op afstand. Zij kan uw lopende recepten herhalen. Voor spoedgevallen zal zij u doorsturen naar mijn achterwacht.
De clinic is closed for the holdays from 14 august until 26 august. A secretary will take any call from 8am - 1 pm. She can prescribe regular medicines and refer you, if necessary to an emergency physician.

5 mei geen spreekuur

5 mei is er geen spreekuur. De assistente is aanwezig tot 13.00

Tips voor pijnlijke darmen

Veel mensen hebben regelmatig last van buikpijn.  Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor de rol van voeding om deze buikpijn te verminderen. Hernieuwde aandacht is er voor het eten van rauwe zuurkool. Hier zitten natuurlijk zure bacteriën in die de schadelijke bacteriën en de candida schimmel zouden tegen gaan. 2 soeplepels per dag is voldoende. Daarnaast is het duidelijk dat suiker, zoetstoffen en alcohol grote boosdoeners zijn. Suiker en zoetstoffen zijn turbobrandstoffen voor de candida en alcohol is giftig voor het darm slijmvlies en de goede bacterien.

Het 'slechte' LDL cholesterol is boven de 60jaar zo slecht nog niet, zegt BMJ

Het toonaangevende British Medical Journal plaatste in 2016 een artikel waarbij gevonden werd dat een hoog LDL juist beschermt tegen een dood door hart en vaatziektes, en een laag LDL gehalte juist niet. (zie http://bmjopen.bmj.com/content/6/6/e010401 ). De abstract:
AbstractObjectiveIt is well known that total cholesterol becomes less of a risk factor or not at all for all-cause and cardiovascular (CV) mortality with increasing age, but as little is known as to whether low-density lipoprotein cholesterol (LDL-C), one component of total cholesterol, is associated with mortality in the elderly, we decided to investigate this issue.

Jeukcentrum zit in je hersenen

Jeuk centrum zit in je hersenen. Zie de trouw van 10 maart 2017. Drang om te krabben zit verankerd in de hersenen https://www.trouw.nl/home/drang-om-te-krabben-zit-verankerd-in-de-hersenen~af3fe863/   . zalven helpen dan niet.

Geef je baby pindakaas

Professor voedingsleer aan de VU Martijn Katan schreef dit in de NRC van 28 januari. Om allergie voor voedingsstoffen te voorkomen bij je baby, is het het beste om vanaf haar/zijn vierde maand met deze voedingsstoffen te beginnen. Zelfs met pindakaas om de gevaarlijke pinda allergie te voorkomen. Dit is vastgesteld na langdurig onderzoek bij 600 baby's met de gevaarlijke pinda-allergie in de directe familie.
Het is een belangrijk onderzoek omdat tot nu toe het advies was om de mogelijk allergische voedingsstoffen te vermijden tot het 2e levensjaar.

email consulten

Voor korte vragen is het mogelijk uw vraag te sturen naar [email protected] . Binnen 2 werkdagen kunt u dan antwoord verwachten. Krijgt u geen antwoord, wilt u dan even bellen. Dank u

Nieuwe telefooncentrale; New phone system

Ook wij ontkomen er niet aan. We hebben een nieuwe telefooncentrale met keuze toetsen. Het voordeel hiervan is, is dat u bij spoed, = toets 1, de wachtrij omzeilt. Graag alleen in geval van spoed gebruiken. Wilt u het bandje afluisteren als het geen spoed is? Dank u
New Phone system with a choice program. The advantage of it is that in case of emergency you get the assistant or doctor immediately by pressing the number 1. Please use this number only in case of emergency. Thank you

Nieuwe collega Marjan Kruijer.

Mijn nieuwe collega Marjan Kruijer is begonnen in de praktijk. Zij zal ook op dinsdag en vrijdag werken, uitzonderingen daargelaten. Ze heeft veel ervaring en is erg goed in chirurgische ingrepen en andere verrichtingen.
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint